Bölümlerimiz

Ağız ve Diş Hastalıkları

Dişlerin, ağız içi mukozanın, dil ve çevre dokuların yardımcı muayene yöntemleri ile detaylı incelendiği; uygun tedavi planının oluşturulup ilgili uzmanlık dallarına yönlendirildiği kliniktir.

İlk muayene yapılmasının bir önemi de hastanın mevcut sağlık durumunun ve varsa kronik hastalıklarının öğrenilmesidir. Hastanın düzenli olarak kullandığı ilaçların ve varsa sağlık problemlerinin uygulanacak diş tedavileri esnasında problem oluşturup oluşturmayacağı incelenir.

*Ortodonti (Diş şekil bozukluklarının tanısı ve tedavisi)

Ortodonti bölümümüzde; çapraşık dişlerin düzeltilmesi, diş, çene ve yüzdeki uyumsuzlukların giderilmesi ile ilgili tedavi uygulamaları gerçekleştirilir.

Neden Ortodonti?

Çapraşıklıkta ve eklem ilişkisi bozuk olduğunda çiğneme tam yapılamaz sindirim sisteminde bir takım problemler başlar. Alt ve üst dişlerin birbiriyle tam uyumlu olmadığı durumlarda, çene eklemine veya tek bir dişe fazla yük gelerek ağrılı ve tedavisi zor problemlere yol açabilir.

*Diş implantları

Diş implantları kısaca, eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve titanyumdan yapılan yapay diş kökleridir.

 Uzun yıllar boyunca, dişleri eksik kişiler için mevcut olan tek tedavi seçeneği köprüler ve takma dişler idi. Ancak, bugün yepyeni, daha güvenilir, daha estetik ve daha kalıcı bir yöntem mevcut. Diş implantları yedek diş kökleridir. İmplantlar, doğal dişlerinize uyacak şekilde yapılmış sabit (kalıcı) veya çıkarılabilir yapay dişler için güçlü bir temel sağlar.

*Dental implantların  birçok avantajı vardır:

Mükemmel  görünüm

Mükemmel  diş kökü

Yemek yeme kolaylığı

Dayanıklılık

Akıcı konuşma

*Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliği, ağız içerisinde daha iyi bir gülüş elde etmek için yapılan uygulamaların tümünü içeren diş hekimliği dalıdır.

Gülüş Tasarımı: Estetik, hayatımızın birçok alanında olduğu gibi, diş hekimliğinde de önemli bir yer tutmaktadır. Çünkü dişler direk görüş alanındadır. Kişinin özgür bir şekilde gülümseyebilmesi için gingival (dişeti ve çevresi) unsurlara, diş ve dudakların uyumu önemlidir.

*UYGULANAN TEDAVİLER

Beyaz Dolgu (Kompozit),

Porselen Lamine

Diş Eti Estetiği 

Zirkonyum Kaplama.

*Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif ve Estetik Diş Hekimliği; diş çürüklerinin, aşınmış dişlerin, renkleşmiş dişlerin (Beyazlatma), hassas dişlerin, aralıklı dişlerin, kırık dişlerin, şekil, doku ve form bozukluğu olan dişlerin, hafif çapraşıklıkların tedavisini gerçekleştirir. Bu tedaviler için ışıklı beyaz dolgulardan, porselen dolgular (inley-onley), fiber uygulamalarından, beyazlatma yöntemlerinden, hassasiyet gidericilerden, lazer teknolojisi ve lamina uygulamalarından faydalanılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir