Bölümlerimiz

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ( Pediatri)

Pediatri olarak da bilinençocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü, doğumdan ergenliğe kadar uzanan süreç içinde yer alan bireylerin tanı, takip ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır.

0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir.

Bu süreçte yapılan rutin muayenelerde bebeklerin boy, kilo, beslenme ve benzeri gelişiminin yanı sıra günlük yaşam becerilerinin, ifade ve anlamalarının gelişimi, nörolojik ve psikolojik gelişimleri gibi pek çok süreç kontrol ve takip edilir.

Bölümde, Intrauterin (anne karnındaki) hayattan itibaren izlenmeye başlanan bebekler, doğum sonrası mental-motor gelişim, beslenme, aşı ve koruyucu hekimlik programları ile takip edilmektedir.

Yeni doğan bebekler ilk muayeneleri ve bakımları yapıldıktan hemen sonra en geç 1 saat içerisinde anne yanına emzirmeye götürülmektedir. Bebeğin taburcu olacağı gün anneye yeni doğan bakımı eğitimi verilmektedir. Ayrıca tüm yeni doğan bebeklerimizden topuktan alınan kan örneğinden metobolik hastalık ve hipotroidi taraması yapılır, işitme testi uygulanır. Ayrıca annelere emzirme eğitimi verilir. Yeni doğan dönemi sonrası aşağıdaki konularda hizmet verilmektedir.

Emzirme sorunları

Büyüme gelişme takipleri

Aşılama ve hastalıklardan korunma hizmetleri

Süt çocukluğu beslenmesi

Mental-motor gelişim takibi

Astım, bronşit, pnömoni gibi solunum yolu hastalıkları

Sindirim sistemi hastalıkları

Kansızlık (anemi), demir eksikliği

İdrar yolları

Üst solunum yolları ve diğer enfeksiyonlar

Çeşitli cilt sorunları ve döküntülü hastalıklar

Çocukların alerjik hastalıkları ve inek sütü alerjisi ile ilgili teşhis ve tedaviler uygulanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir