Bölümlerimiz

Genel Cerrahi

Vücuttaki genel ya da bölgesel sorunların cerrahi yöntemlerle tedavisinin yanında; yaralanma ve yara iyileşmesi gibi konuları da kapsamına alan bir branştır. Genel Cerrahi Bölümü,  son teknoloji tıbbi cihazlarla donatılmış ameliyathaneleri ve diğer bölümlerle uyumlu çalışmaları sayesinde başarılı cerrahi operasyonlar gerçekleştirmekte ve hastalarımızın sağlığına kavuşmasında önemli bir rol üstlenmektedir.

Genel cerrahi bölümümüz deneyimli ve uzman cerrahlardan oluşan kadrosu ile meme, tiroid karaciğer-safra yolları, kolon-rektum cerrahisi ve cerrahisi ile birlikte kapalı sistem laparoskopik cerrahi gibi konularda hizmet vermektedir.

Yine genel cerrahi bölümünde endoskopi ile mide ve bağırsaklara yönelik her türlü girişim uygulanmaktadır. Bu yöntemler tedavi sürecini kısaltmakta ve ağır cerrahi girişimlerden kaçınmakta yardımcı olmaktadır.

Genel cerrahi bölümünde başlıca uygulanan cerrahi ve laparoskopik işlemler aşağıdaki gibidir.

Sindirim Sistemi Hastalıkları Tanı ve Cerrahileri:

Karaciğerde kist hidatik, karaciğer apsesi, safra kesesi ve yolları (safra kesesi taşları, safra kesesi iltihabı hastalıkları),

İnce ve Kalın  Bağırsak Hastalıkları:

Apandisit, polip, ve ülser tedavileri

Rektum ve Anal Bölge Hastalıkları.

Hemoroid (basur), fissür (çatlak), fissür ve anal bölge apseleri

Pilonidalsinüs (kıl dönmesi):

Hastalığın lüks etmesi başlıca sorunlardan olur seçilen cerrahi yöntem hastalığın durumuna göre cerrah tarafından seçilmektedir. Cerrahi yöntemler açık ,yarı açık cerrahi ile kapalı cerrahi şeklinde uygulanmaktadır.

Fıtıklar:

Kasık fıtığı, göbek fıtığı, uyluk fıtığı, mide fıtığı, ameliyat sonrası oluşan fıtıkların cerrahi tedavileri.

Mide hastalıkları:

Mide kanamaları ve delinmelerinin tedavisi

Laparoskopik cerrahi:

Göbek deliği ve karın duvarından açılan birkaç küçük kesiler ve bu kesiklerden karın içine özel kamera ve aparatlarla girilerek karın içi organlarının endoskopik olarak video eşliğinde  yapılan ameliyat türüdür. Bu yöntem en çok safra kesesi taşları ve hastalığına uygulanmakla birlikte hastanemizde apandisit, fıtık, ve mide delinmelerinde de uygulanmaktadır.

Hastalarımıza, ameliyat öncesi ve sonrasındaki takip ve tedavi sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri her konuda eksiksiz hizmetler vermekteyiz.

 Genel Cerrahi Bölümü; farklı hastalıklara yönelik çeşitli ihtiyaç ve beklentileri karşılayacak uzman hekimleri ve profesyonel sağlık ekibi ile kapsamlı hizmetler vermektedir.

Hizmet kalitesini günden güne arttıran Genel Cerrahi Bölümü, poliklinik ve servis olmak üzere iki ana bölümde hizmet vermektedir

Genel Cerrahi Bölümü hangi hastalıklara bakar?

Tiroid bezi hastalıkları (goitre, hipertiroidi)

Meme kanseri ve memenin iyi huylu hastalıkları

İnce bağırsağın cerrahi hastalıkları, bağırsak tıkanmaları

Kolon – rektum tümörleri, iltihabi hastalıkları

Karaciğerin iyi ve kötü huylu tümörleri, kistleri

Tıkanma sarılıkları

Karın duvarı ve kasık fıtıkları, ameliyat sonrası oluşan fıtıklar

Çeşitli yumuşak doku enfeksiyonları

Travmalar ve acil cerrahi   GİBİ BİRÇOK HASTALIĞIN TEDAVİSİNDE ROL OYNAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir